Deze stofzuiger ben ik nu een week aan het testen.
Ik ben op zoek naar een nieuwe stofzuiger, mijn oude is aan einde... helaas, want mijn oude is een enorm goede en heeft 15m snoer, die heel goed haren van mijn huisdieren opzuigt. Dus ik zoek een stofzuiger die het goed doet en goed blijft doen. Ideaal om te mogen testen.
Deze stofzuiger rijdt heel soepeltjes achter mij aan, heeft hele degelijke wielen. Dat viel me meteen op. Dit is geen crappy stofzuiger, hier is heel goed over nagedacht. De zuigkracht: op minimale stand zuigt ie heel erg goed. En dat wordt alleen maar beter wanneer je de knop (traploos) naar max. switcht. Het geluid is vergelijkbaar met mijn oude stofzuiger. Er komt een schone lucht weer uit via het goede filter. Dit filter zou niet vervangen hoeven te worden, maar daar zet ik vraagtekens bij, ik weet niet hoed lang dat filter zo zal blijven zoals ie nu is bij goed gebruik.
De opvangbak is makkelijk te verwijderen en terug te plaatsen. Ik heb een tijdje moeten zoeken hoe die geopend moest worden om te legen. Ik heb wel gezien dat dit voorzichtig moet gebeuren, de opening is nogal kwetsbaar. De hulpstukjes die ik gewend ben, die mis ik. Voor haren verwijderen met de stofzuiger is deze niet geschikt, die blijven in de borstelharen van het hulpstukje zitten. Ik mis een parket borstel mond, daar kan ik niet zonder. Dus ik moet nog zoeken of die los te koop is. So far so good, de rest moet ik nog ontdekken en bij deze mijn review over deze mooie en prettige stofzuiger, met plus en minpunten.
Pluspunten
- rijdt soepel
- hele goede zuigkracht
- geen zak nodig
- lang snoer
Minpunten
- geen parketborstel aanwezig
- te weinig hulpstukken
- niet geschikt om huisdieren-haren te zuigen